Ik ben Reina Drewes, schrijver van de boeken van uitgeverij IADEA.
Als kind schreef ik al vaak verhalen en gedichten. Later studeerde ik aan de A'damse theaterschool, afdeling voor Kleinkunst, en schreef daar zoveel mogelijk mijn eigen teksten.
Na de theaterschool heb ik nog verschillende andere studies gevolgd, waaronder: pedagogiek (universiteit), logopedie (HBO) en gebarentaal (HBO).
Hierdoor heb ik zeer uiteenlopende beroepen gehad. Ik was bijvoorbeeld docent en therapeut in de logopedie, stotter- en speltherapeut voor kinderen, reportagemaker en nieuwslezer bij radio Amsterdam FM, heb een muzikale talkshow voor jongeren mede opgezet en 4 jaar lang gepresenteerd in het theater, heb gewerkt en geacteerd bij Handtheater (door en voor dove- en horende mensen) en heb daarna nog 4 jaar op professionele basis audioboeken in de studio ingesproken, zowel literatuur-, als studie-, als kinderboeken.
Wat al mijn werkzaamheden in het verleden verbindt is vooral communicatie en taal.
Schrijven heb ik van jongs af aan gedaan, maar kinderboeken schrijven bleef een grote wens.
Nu ik daar 6 jaar geleden eindelijk mee begonnen ben en mijn eerste vier kinderboeken inmiddels enthousiast ontvangen zijn, ben ik van plan daar nog heel lang mee door te gaan.